В. Д. генералног директора Р и ТЕ Гацко Максим Скоко – Задовољни смо урађеним ремонтом и спремни на сарадњу са синдикатом

„Термоелектрана Гацко је послије 41 дана редовног ремонта поново на мрежи и као Управа веома смо задовољни чињеницом да је ремонт скраћен за 14 дана. Уколико нема довољно енергије дешавају се колапси електроенергетског система“, рекао је вршилац дужности генералног  директора РиТЕ Гацко Максим Скоко, на данашњој конференцији за штампу Управе предузећа.

„Задовољни смо и обимом извршених радова који надилазе редовни ремонт“ ,истакao је Скоко.

Скоко каже  да су се у протеклих годину дана нашли у незавидној ситуацији, а вријеме је утрошено на санацију воде у Руднику у који је инвестирано 10 милиона марака  властитих средстава.

Скоко  наводи  да предстоји набавка система за пречишћавање  угља за који је матично предузеће обезбиједило средства.

„Управа поштује сва синдикална права и обавезали смо се да ћемо измирити сва дуговања. Договор са јучерашњег састанка са Синдикалном организацијом  је да ће се затражити састанак са ресорним Министарством“, рекао је данас Скоко.

Година 2013. је била рекордна у производњи угља, али улагања у Рудник нису пратила производне резултате.

„Оно што је веома битно за град је изградња ободног сјеверног канала и изградња заштитног појаса од моста на ријеци Мушници до потока Грачаница“, закључује Скоко.

Он се дотакао и транспорта угља кроз град који мора бити другачији и истакао да брзо рјешење алтернативног пута не постоји.

„Јутрос је стигла пресуда у случају са предузећем „Сафир“, али ми ћемо улажити жалбу“, истакао је на данашњој конференцији за штампу  Марко Граховац, извршни директор за правне послове.

Подсјећамо, Синдикат Рудника и термоелектране Гацко јутрос је обавијестио запослене о току досадашњих  разговора са управом предузеће и компаније Електропривреда РС и о даљим синдикалним корацима.

Жељко Тепавчевић, предсједник Синдиката Р и ТЕ, истакао је да су двије управе и делегација Синдикалног одбора одлучиле да иду у Бањалуку. Он је нагласио да су јутрос послали ресорном министарству, Предсједнику Републике и Владе кратак допис и јасан захтјев да се овдје именује тим за спасавање Р и ТЕ и да се направи акциони план са прецизним роковима и изворима финансирања, са свим детаљима, како предузеће не би стало са радом у наредном периоду.

Опширније у тонском прилогу: