У Народној библиотеци Гацко промовисана дјела Владимира Кецмановића

„Писати о свецу немогуће је кроз прозу, која захтијева иронију, тако да је ово једна поема посвећена великом свецу и чудотворцу Светом Василију Острошком и Тврдошком“, рекао је синоћ током књижевне вечери писац Владимир Кецмановић, говорећи о роману „Огањ и келија“.

Народна библиотека Гацко је организовала представљање дјела овог већ искусног и књижевно богатог ствараоца, који је након Сарајева, уточиште нашао у Београду.

Након промоције у Херцег Новом, у кући чувеног Ива Андрића, Гацко је дошло на ред.

Као што је нагласио, познаје многе Гачане, али не и Гацко, па се нада да ће се у будућности то промијенити.

Нит представљања је држао директор Народне библиотеке Алексије Гргур, истакавши да је велика част за наш град посјета једног од најпопуларнијих савремених српских писаца.

Вашој пажњи препоручујемо разговор са Кецмановићем који смо снимили након представљања. Присутни су такође постављали питања писцу и добили одговоре.

Публика није била у прилици купити дјела овог плодног ствараоца синоћ, али свакако заинтересовани читаоци могу доћи до њих управо у овој образовној установи у нашем граду.

Детаљнији извјештај са књижевне вечери слушаћете у четвртак у рубрици „У царству књиге“ од 13 часова и 30 минута.

Наравно, пратите нас и на сајту www.radiogacko.com, и сазнаћете кроз ријечи и слике како су Гачани угостили великог писца.

Слиједи разговор….