U Narodnoj biblioteci Gacko promovisana djela Vladimira Kecmanovića

„Pisati o svecu nemoguće je kroz prozu, koja zahtijeva ironiju, tako da je ovo jedna poema posvećena velikom svecu i čudotvorcu Svetom Vasiliju Ostroškom i Tvrdoškom“, rekao je sinoć tokom književne večeri pisac Vladimir Kecmanović, govoreći o romanu „Oganj i kelija“.

Narodna biblioteka Gacko je organizovala predstavljanje djela ovog već iskusnog i književno bogatog stvaraoca, koji je nakon Sarajeva, utočište našao u Beogradu.

Nakon promocije u Herceg Novom, u kući čuvenog Iva Andrića, Gacko je došlo na red.

Kao što je naglasio, poznaje mnoge Gačane, ali ne i Gacko, pa se nada da će se u budućnosti to promijeniti.

Nit predstavljanja je držao direktor Narodne biblioteke Aleksije Grgur, istakavši da je velika čast za naš grad posjeta jednog od najpopularnijih savremenih srpskih pisaca.

Vašoj pažnji preporučujemo razgovor sa Kecmanovićem koji smo snimili nakon predstavljanja. Prisutni su takođe postavljali pitanja piscu i dobili odgovore.

Publika nije bila u prilici kupiti djela ovog plodnog stvaraoca sinoć, ali svakako zainteresovani čitaoci mogu doći do njih upravo u ovoj obrazovnoj ustanovi u našem gradu.

Detaljniji izvještaj sa književne večeri slušaćete u četvrtak u rubrici „U carstvu knjige“ od 13 časova i 30 minuta.

Naravno, pratite nas i na sajtu www.radiogacko.com, i saznaćete kroz riječi i slike kako su Gačani ugostili velikog pisca.

Slijedi razgovor….