Пожари у Гацку под контролом

Након избијања новог пожара у селу Међуљићи јуче су ватрогасци поново интервенисали, пожар прво ставили под контролу, а затим и угасили, потврдио нам је старјешина Ватрогасно спасилачке јединице Гацко Алекса Вучковић. Пожар је активиран у средишту села, у раним јутарњим сатима, а  угрожени су били и објекти.

Данас је избио други, у залеђу поменутог села и не угрожава објекте, према ријечима Вучковића гори ниско растиње, тзв. љут.

За јучерашњи пожар у селу каже да је примијећен у редовној контроли гатачких ватрогасаца, а пријавили су и мјештани. Букнуо је у кратком року након гашења првог.

Јуче су наши ватрогасци интервенисали и у Националном парку „Сутјеска“, на позив начелника општине Гацко Огњена Милинковића, који је у комуникацији са начелником Фоче, командантом Ватрогасне јединице Фоча и директором НП „Сутјеска“ послао пријекопотребну помоћ фочанским ватрогасцима.

Према незваничним  информацијама дана на подручју НПС дјелују хеликоптери, а како су медији пренијели пожар пријети да угрози путну комуникацију Гацко-Фоча, у мјесту Сува, гдје су управо ватрогасци из Гацка јуче дејствовали.