Suša ugrožava snabdijevanje potrošača vodom u opštini Gacko

 Iz „Vodovoda“  obavještavaju potrošače u stambenim zgradama u ulici Srpskih ratnika, ulazi 1, 2, 3, 4, 5 i 39, 41, 43 i 45 da će danas , zbog izmještanja vodovodne linije, povremeno ostajati bez vodosnabdijevanja. 

Takođe obavještavaju da  zatvaranjem “Stepenske linije“   selo Miholjače  nije uspjelo da dobije vodu  zbog  nedovoljne količine u  sistemu vodosnabdijavanja.

“Stepenska linija“ se neće puštati dana 15.08. 2024. godine (četvrtak) kako bismo sa zatvaranjem “Avtovačke i Nadanićke  linije“ pokušali  da selo Miholjače dobije vodu navode iz Uprave „Vodovoda“i dodaju da je izuzetno j loša situacija sa dotokom vode sa izvorišta “ Vratlo“.

Iako je upućen apel građanima da se voda rentabilno troši , evidentno je trošenje vode za zalijevanje bašta i drugih površina pogotovo u periodu od 18 -23 časa .

Mole se građane opštine Gacko po ko zna koji put, da se voda rentabilno troši , kako bismo u ovom izuzetno sušnom periodu pokušali održati vodosnabdijevanje na području opštine Gacko.Za sve eventualne izmjene građani će biti obaviješteni preko sajta Radio Gacka i Opštine .