Održan regionalni sastanak OBO Istočne Hercegovine

 Najviše pažnje   na  jučerašnjem sastanku Boračkih  organizacija  regije Istočne Hercegovine  posvećeno je Javnom pozivu  za dodjelu  jednokratne pomoći nezaposlenim, demobilisanim  borcima  Vojske Republike Srpske mlađih od 60 godina  od prve do pete kategorije.

Poziv je otvoren 2. parila i traje do 5.maja.Sastanku je prisustvovao  predsjednik Boračke organizacije  Republike Srpske Milomir Savčić  a u ime opštine Gacko  prisutne je pozdravio  načelnik opštine Ognjen Milinković koji je istakao da je briga o boračkim kategorijama imperativ  u radu predhodne  i sadašnje vlasti.  Na moj prijedlog naglasio je Milinković ,u budžetu opštine  Gacko   ove godine    je planirano   deset procenta  više  za  rješavanje pitanja boraca  odbrambeno otadžbinskog rata.

Predstvnici boračkih  organizacija  Istočne Hercegovine kategorični su u ocjeni da Javni poziv  ima niz propusta, kriteriji  i uslovi za dobijanje pomoći su loše definisani i ne obuhvataju sve učesnike rata , na prvom mjestu  one koji su se  poslije rata vratili  u Federaciju. Njima je  nanesena šteta i ona se mora ispraviti poručeno je sa sastanka.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić  je izrazio zadovoljstvo sastankom  i pohvalio prijedloge  vezane za  poboljšanje  statusa boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.