Preduzeće R i TE Gacko obilježava krsnu slavu-Svetog Ćirila i Metodija

Praznik Svetog Ćirila i Metodija preduzeće R i TE Gacko obilježava kao krsnu slavu. Zbog epidemiološke situacije obilježavanje krsne slave  ove godine biće skromnije i užem krugu, a prisistovaće opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom i predsjednikom SO saznajemo u upravi preduzeća.

U  12 časova biće položeno cvijeće na  spomen obilježje poginulim radnicima u proteklom otadžbinskom ratu  u  krugu preduzeća, a potom će uslijediti slavski ručak.

 Inače, TE Gacko je isključena sa elektro- mreže već drugi dan zbog  radova redovnog godišnjeg remonta.  Remontni radovi će, prema planu,  trajati  40 dana a njima će biti obuhvaćeni turbina, kotao i ostala vitalna postrojenja.

Od početka godine iz gatačke termoelektrane  u elektroenetgetski  sistem je isporučeno  649.181  gigavat časova električne energije.

U proteklom periodu blok Termoelektarne duži period radio je stabilno, bez većih tehničkih problema sa dugim vremenskim intervelima između zastoja potvrđeno nam je takođe u upravi  preduzeća.

U 2020. godini TE Gacko je provela na mreži 7 885 radnih sati što je ujedno i godina rekorda po broju sati provedenih na mreži od puštanja u rad.