Održan turnir „Gacko 2021“ u streljaštvu

Otvoreno prvenstvo Gacka u streljaštvu „TURNIR GACKO 2021“, održano je osmi put zaredom proteklog vikenda. Uvršten je u Zvanični Kalendar takmičenja streljačkog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Turnir se održava po kalendaru prvi vikend u mjesecu junu tekuće sezone, godinama se održava u okviru sportskih aktivnosti povodom slave opštine. Na turniru učestvuju skoro svi streljački klubovi i strijelci iz BiH koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

Turnir je održan u nedelju, 06.06.2021. god. uz učešće 60 takmičara i desetak streljačkih radnika iz streljačkih klubova BiH: SK „Sarajevo“ i SK „Željezničar“ iz Sarajeva, SK „Visoko“ iz Visokog, Sk „Geofon“ iz Teslića, SK „Zenica“ iz Zenice, SK „Tešanj“ iz Tešnja, SK „TRB“ (Tehnički Remont Bratunac) iz Bijeljine, SK „Rudar –S“ iz Ugljevika, OSK „Leotar“ iz Trebinja, i naši SK „Mladost“ klub organizator i domaćin takmičenja.

Moramo istaći da je prvi put u BiH na ovom takmičenju u disciplini vazdušni pištolj, u ženskoj konkurenciji gađalo dovoljan broj takmičarka za zvanično proglašenje i u ovoj disciplini. Takmičenje je održano u najačoj seniorskoj konkurenciji, a pravo nastupa su imali i takmičari iz mlađih kategorija.

Pomenu ćemo rezultate takmičara, osvajača tri prva mjesta pojedinačno iz sve četiri streljačke discipline:

SENIORI, Vazdušna puška

  1. Mj:   Nedžad Fazlija sa pogođenih   413,7 krugova
  2. MJ:   Matej Rašić             -//-             412,2 kr.
  3. Mj:   Nedžad Džanković      -//-             406  kr.

SENIORKE, Vazdušna puška

  1. Mj:   Segmedina Bjelošević sa pogođenih  412,8 krugova
  2. MJ:   Almedina Arnautović           -//-            408,5 kr.
  3. Mj:   Nejra Mehmedović                 -//-             407  kr.

SENIORI, Vazdušni pištolj

  1. Mj:   Siniša Petković sa pogođenih  377 krugova
  2. MJ:   Nikola Jovičić             -//-            371  kr.
  3. Mj:   Miroslav Petrović     -//-            367  kr.

SENIORKE, Vazdušni pištolj

  • Mj:   Sofija Rakić        sa pogođenih  356 krugova
  • MJ:   Aida Hunček -Pita       -//-            355 kr.
  • Mj:   Amina Hodžić                 -//-            338  kr.

Pobjednicima su dodijeljene medalje za tri prva mjesta u pojedinačnom plasmanu. Diplome su dodijeljene do petog mjesta, a svi dobitnici medalja su dobili novčane nagrade koje dodjeljuje klub domaćin od naplaćenih kotizacija.

Po završetku takmičarskog dijela predsjednik kluba domaćina je pozvao sve takmičare na zajednički ručak u obližnji restoran.

Turnir je protekao u sportskoj atmosferi i lijepom druženju takmičara. Sudije su odlično obavile svoj posao i nije bilo nikakvih žalbi na rezultat ni po bilo kom drugom osnovu, ističu u SK „Mladost“ Gacko.