Stoni tenis živi u Gacku kroz Školu tenisa „Jaguar“

Škola stonog tenisa „Jaguar“ Gacko postoji 10 –ak godina i funkcioniše sa skromnim budžetom. Rekreativnog je karaktera uz povremeno učešće na turnirima kao što je bio proteklog vikenda u Stocu, gdje su nastupila 3 stonotenisera iz Gacka, a dva su došla do polufinala u konkurenciji od oko 50 igrača.

„Stoni tenis nije popularan sport u Hercegovini, a ni šire, smatra se zimskim sportom i uglavnom se njime bave rekreativci“, kaže predsjednik Škole stonog tenisa Mitar Taušan.

Njegova prednost je ta što nema granica ni kada su godine u pitanju, niti bilo kakve druge razlike i podjele. Svi su dobro došli na časove ove sekcije, a treninzi se održavaju u popodnevnim satima od 17 do 20 časova u sportskoj dvorani.

Ograničenja su jedino tehničke i infrastrukturne prirode jer raspolažu sa samo dva stola i skučenim improvizovanim prostorom. Nadaju se izgradnji započete dvorane, gdje je planiran prostor za stoni tenis.

Za sada zadovoljni su što se sekcija koja je davnih 90-ih povremeno funcionisala u SŠC „Pero Slijepčević“ zahvaljujući zainteresovanim profesorima, ipak nije ugasila. U nadi da će ovaj sport zaživjeti i u Gacku, kao npr. u Foči, vašoj pažnji preporučujemo ovaj razgovor…