Turnir 3X3 u Gacku-praznik košarke i druženja

U okviru manifestacije „Kulturno-sportsko ljeto Gacko 2021“ juče je u Gacku oržan turnir u basketu 3×3 u tri kategorije. Takmičili su dječaci uzrasta 2003/2005, 2006/2007 i 2008 godište i mlađi. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa , a takmičile su se košarkaši iz Gacka, Bileće, Nevesinja i Trebinja.

Prvo mjesto u kategoriji 2008. godište i mlađi pripalo je ekipi „Heo“ iz Bileće koja je u finalnoj utakmici bila za nijansu bolja od  „Orlova“ iz Trebinja. Treće mjesto zauzeo je tim „Veleža“ iz Nevesinja koji je nadigrao „Basketaše“.

U finalnoj utakmici za godište 2006/2007. ekipa “Metar od daske“ iz Gacka bila je bolja od vršnjaka „Veleža“ iz Nevesinja, dok je treće mjesto osvojila ekipa „Slučajni prolaznici“ iz Gacka.

Najbolji najstariji basketaši sinoć bili su iz ekipe „Loši momci“ iz Gacka koji su savladali ekipu „Niđe veze“ iz Nevesinja, dok je trećeplasirana bila ekipa „OKK Gacko“.

„Večeras smo vidjeli kvalitetnu košarku i dosta perspektivnih mladih košarkaša“, rekao je sinoć jedan od organizatora turnira, direktor i trener „OKK Gacko“ Vladimir Vulović. On se zahvalio sportskim prijateljima iz Trebinja, Nevesinja i Bileće koji su podržali turnir u Gacku.

„U Gacko je uvijek lijepo doći, družiti se i igrati košarku i to je ljepota sporta“, naglasio je sportski novinar Ratomir Mijanović koji je na turnir doveo „Orlove“  iz Trebinja.

Podršku mladim košarkašima sinoć su pružili sad već afirmisani sportisti iz našeg grada Gojko Sudžum i Srđan Bošković koji nisu zaboravili gdje su naučili prve košarkaške korake. Srđan je sada na pragu profesionalne karijere u „Igokei“ iz Laktaša.

Luka Janjić, jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša iz Gacka, sinoć se okito sa dvije medalje. Za njega pauze ljetos nema , a kako kaže, nastaviće će da radi idividualno tokom cijelog ljeta.

U revijalnom dijelu programa najviše aplauza su pobrali najmlađi članovi „OKK Gacko“ koji su pokazali koliko su naučili za kratko vrijeme treniranja u klubu.

Za ljubitelje košarke bilo je ovo jedno lijepo druženje koje će nastaviti nadamo se i narednih godina.