Seniori SK „Mladost“Gacko su zvanični prvaci BiH u disciplini vazdušni pištolj

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnim oružjem (puška i pištolj) održano je u subotu 10.07.2021. u streljani „Zetra“ u Sarajevu. Takmičenje je održano u seniorskoj kategoriji (nastupio je 91 takmičar iz 14 streljačkih klubova).

Seniori SK „Mladost“ iz Gacka su zvanični prvaci BiH u disciplini vazdušni pištolj.

U klubu kažu da su imali dosta problema oko odlaska na Prvenstvo, a na samom takmičenju je bilo dodatnih poteškoća jer u finalu svih 8 takmičara gađaju istovremeno sa svojim oružjem, a SK „Mladost“ posjedije samo jedan pištolj. Bili su primorani da posuđuju od drugih klubova, ali uspjeh ipak nije izostao.

REZULTATI:

Seniori, vazdušna puška

Za seniore na vazdušnoj pušci je gađao Nikola Šušić treći član ekipe za pojedinačni plasman,a ostali takmičari nisu nastupili u ovoj disciplini jer su ušli u finale na pištolju.

Seniorke, vazdušna puška

  • Jelica Miletić je pogodila 583 kr.
  • Tijana Crnogorac   570  kr.
  • Natalija Gojković  550  kr.
  • Ivana Mirić  542 kr.

Ekipno su pogodile 1695,4 kruga i zauzele dobro 4. mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Prva je bila ekipa Sarajeva, 2 mj. Tešanj i 3 mj. Željezničar. Segmedina Bjelošević je pucala rekord finala BiH, od 247,2 kr.

Seniori, vazdušni pištolj

  • Ivan Slijepčević 548 krugova
  • Stefan Aškrabić  547 kr.
  • Stefan Pojužina  517 kr.

Ekipno su pogodili 1612 krugova i zauzeli prvo mjesto u BiH, ispred druge ekipe Sarajeva treća je bila ekipa Visokog pa slijede Leotar, Željezničar i dr.

U pojedinačnom plasmanu posle održanog finala je bio prvi Nikola Jovičić iz Geofona, a naši takmičari su postigli sledeći skor: Ivan Slijepčević je ušao kao peti, a završio finale na sedmom mjestu, Stefan Aškrabić je i posle finala ostao na 6. mjestu u pojedinačnom plasmanu. S obzirom da nisu imali nijedan pripremljen svoj pištolj za nastup u finalu, ovi plasmani su dobri i pojedinačno, istuču u klubu.

Naredni vikend je prema Kalendaru takmičenja SS RS planirano Prvenstvo RS u Tesliću za juniorske i seniorske kategorije.