Ekipno i pojedinačno strijelci iz Gacka najbolji na Prvenstvu RS

Prvenstvo Republike Srpske u gađanju serijskom vazdušnim puškom, održano je u nedelju 18.07.2021. u gradskoj streljani u Tesliću u organizaciji SS RS i SK „Geofon“ iz Teslića. Na Prvenstvu su nastupili streljački klubovi iz cijele RS koji rade ovaj program streljaštva, osim ekipa SK „Glasinac“ .

SK „Mladost“ iz Gacka je nastupio sa 4 ekipe, dvije muške i dvije ženske u obje kategorije i bio najuspješniji klub na Prvenstvu, za ekipne i pojedinačne plasmane.

REZULTATI:

Juniori:

su gađali u sastavu:

  • Ivan Slijepčević 331 krug
  • Ivan Pojužina  279 kr.
  • Stefan Pojužina  255 kr.

Pogodili su 865 krugova i zauzeli prvo mjesto u ekipnom plasmanu, osvojili pehar i zlatne medalje, ispred druge ekipe kluba domaćina SK Geofon 832 kr, a treća je bila ekipa Rudara iz Ugljevika 757 kr.

Pojedinačno prvo mjesto je osvojio Ivan Slijepčević koji je osvojio tri zlatne medalje na ovom Prvenstvu. Među prvih 5 se plasirao i Ivan Pojužina koji je pogodio isti rezultat kao i Miloš Šušić od 279 kr.

Juniorke:

Zbog izostanka  ekipe Glasinca nije bilo zvaničnog proglašenja pobjednika.

U pojedinačnom plasmanu Tijana Crnogorac je stigla do medalje za treće mjesto a četvrto je zauzela još jedna naša takmičarka Vanja Ivković. Treći član ekipe je bila Nataša Koprivica koja je pogodila vlastiti rekord.

Seniori:

U seniorskoj konkurenciji domaćin nije obezbijedio dovoljan broj ekipa za zvanično proglašenje, nije imao svoju ekipu već su samo pojedinačno nastupali, te je naša seniorska ekipa i ekipa SK „Megalodon“ iz Banja Luke, ostali bez zvaničnih priznanja za svoje ekipne plasmane.

U pojedinačnom plasmanu seniora su osvojili zlatnu medalju. Najbolji rezultat i prvo mjesto je osvojio strijelac Mladosti Ivan Slijepčević. Za ekipu seniora su još gađali Miloš Šušić i Stefan Pojužina.

Seniorke:

 gađale su u sastavu:

  • Tijana Crnogorac 272 kruga
  • Vanja Ivković  270 kr.
  • Jovana Lojpur  226 kr.

Pogodile su 768 krugova i zauzeli treće mjesto u ekipnom plasmanu, te osvojili pehar i bronzane medalje, Prva je bila ekipa SK Rudara iz Ugljevika a druga, SK Megalodon iz Banja Luke.

Pojedinačno među prvih 5 su se plasirale naše dvije takmičarke Tijana Crnogorac i Vanja Ivković.

Sponzor SK „Mladost“ za odlazak na ovo Prvenstvo u Teslić, bilo je ZP RiTE Gacko.

Seniorke-treće mjesto u RS