Pod kontrolom požar u Šumama i na Rudoj Glavici

Već treći dan je aktivan požar na području sela Šume i Ruda Glavica, a sinoć je vetar ponovo rasplamsao vatru u Nadanićima, rekao je za Radio-Gacko Aleksa Vučković, starešina Vatrogasno-spasilačke jedinice.

„Nakon obilaska požarne linije može se reći da je danas situacija pod kontrolom. Ekipe su u selu Šume dežurale i tokom noći, a i trenutno prate situaciju na terenu“, istakao je i dodao da veliku zahvalnost duguju meštanima koji su pripadnicima VSJ pružili pomoć. Vatrogasci procenjuju da je požarna linija duga oko 10 kilometara kao i da je najveća šteta prouzrokovana na elektro-mreži.

Iz Elektro- Gacka su nam potvrdili da su juče na terenu bili do 20 časova. Promenjeno je 9 stubova, a svi dalekovodi su trenutno pod naponom. Rukovodilac RJ Aleksandar Rašović je potvrdio za naš radio da će i danas raditi na otklanjanju štete koju je požar prouzrokovao na niskonaponskoj mreži.

Bez napajanja električnom energijom je trenutno deo potrošača u Rudom Polju. Iz Elektro-Gacka se nadaju da će do 15 časova i ovaj kvar biti otklonjen.