Da li je FK „Mladost“ Gacko pred gašenjem?

Sinoć je u sali SO održana izborna skupština FK „Mladost“.   Kao ni nakon prethodnih sjednica Skupštine kluba – rješenje problema još uvijek se ne nazire, a do početka novog prvenstva ostalo je još sedam dana.

Na sinoćnoj sjednici nije bilo predloga za novog predsjednika UO FK Mladost,  a neopozive ostavke članova  uprave – nisu usvojene.

Predsjednik Skupštine FK „Mladost“ Milan Rončević u razgovoru za naš radio naveo je da je na Skupštini dogovoreno formiranje radne grupe , sastavljene od predstavnika Kluba i predstavnika Savjeta za sport SO Gacko, te da će cilj ove radne grupe biti da kroz saradnju sa rukovodstvom opštine iznađu  izlaz iz situacije u kojoj se Klub trenutno nalazi. Kao međukorak kojim bi klub dobio na vremenu, navodi da će tražiti odlaganje utakmice prvog kola, što bi otvorilo prostor od  nekih 15–ak dana.

 Delegat u Skupštini kluba, Miroslav Vuković naveo je da je u klubu 25 godina i da situacija u nikada nije bila teža. Kaže i da je najveći problem novac i dugovanja prema fudbalerima. Smatra da je greška opštinske uprave što nisu uplaćena sredstva koja su predviđena za klub.

„Skupštinska većina nije prihvatila Branka Šojića za predsjednika Upravnopg odbora kluba, mislim da je on najveći krivac za situaciju u koju smo došli,“ističe Vuković.

Delegat u Skupštini , Veselin Slijepčević kaže da je u klubu 44 godine i da se klub bori sa velikim problemima već dugi niz godina. „Za Mladost sam počeo da igram 1977, i ne mogu da shvatim sve ovo što se dešava. Prije 10 dana u ovom gradu su održani turniri koji su bili događaj za čitavu Hercegovinu, a danas  razgovaramo o ovakvim stvarima. Mislim da je odgovornost na Skupštini kluba,  Skupština je  trebala da da šansu novoj upravi, novim ljudima koji bi pokušali da izvuku klub iz depresije u kojoj je već godinama –  pa da nakon nekog vremena kaže radi li uprava dobro ili ne. Plašim se da je propuštena velika prilika da se urade neke dobre stvari za klub.“

O situaciji u klubu razgovarali smo i sa bivšim fudbalerima FK „Mladost“ –  Veliborom Vasiljevićem, Željkom Popovićem i Bojanom Mrkovićem.

Kažu da je nova uprava početkom aprila krenula u rješavanje nasleđenih finansijskh problema iz prethodnog perioda, ali da se nakon prve skupštine  sve  zakomplikovalo,  i da je Klub  već mjesecima u  pat-poziciji  kojoj se kraj i razrješenje ne nazire

O svemu ovome opširnije u tonskom prilogu: