Opremanje školaraca u punom jeku

Nova školska godina je već pred vratima, pripreme za kupovinu  opreme su uveliko počele, pa su roditeljske brige za opremanje školaraca  u punom  jeku.

Pored  dosadašnjih olakšica u vidu besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole  od školske 2021/2022 godine praksa je proširena, potvrđeno nam je u knjižari Zavoda za Udžbenike i nastavna sredstva u našem gradu.

Tako će besplatne udžbenike dobiti svi učenici od prvog do četvrtog razreda, svako treće i naredno dijete bez obzira na uspjeh i  djeca iz porodica sa četvoro i više djece koja su u protekloj godini bila  odlični učenici.

Kada su u pitanju srednje škole pravo na besplatne udžbenike ostvarili su pobjednici na republičkim takmičenjima širom Srpske.

Cijene udžbenika se nisu bitnije promjenile u odnosu na prošlogodišnje, a većina  je stigla u knjižare. Izuzetak su neka beogradska izdanja.

Takođe se kupuje i školski pribor, a roditelji mahom biraju kvalitetniji pogotovo za učenike  nižih razreda.

S obzirom na činjenicu da je za opremanje jednog školarca potrebno izdvojiti značajnu sumu mnogi se odlučuju na kupovinu polovnih udžbenika.

Kao i obično roditelji nisu bili raspoloženi za priču, ali su djeca pokazala koliko im je škola nedostajala.

Opširnije u tonskom prilogu: