U organizaciji fondacije „Impakt“počela preduzetnička obuka

Investitorska fondacija „Impakt“ uz podršku švajcarske organizacije za razvoj i saradnju počela je danas preduzetničku obuku u okviru preduzetničkih ideja u opštini Gacko.

„Opština Gacko planira da u narednoj godini izdvoji 350 hiljada KM, a ta suma će se na godišnjem nivou izdvajati do 2028 godine, za podsticaje u zapošljavanju i samozapošljavanju“, istakao je načelnik opštine Ognjen Milinković.

Milinković je naglasio da naša opština prvi put učestvuje u jednom ovakvom projektu i da će vlastitim sredstvima pokušati stimulisati još dobrih ideja.

„Suština ovog programa jeste da se na osnovu javnog poziva na koji se prijavilo 17 lica sa područja Gacka sa poslovnim idejama dođe do krajnjeg rezultata po kome će biti pripremljeni biznis planovi, a 5 najboljih će dobiti mogućnost za bespovratnu novčanu podršku od 5 hiljada maraka“, kaže Venesa Omerhodžić Klempić, viša stručna saradnica za aktivne mjere zapošljavanja fondacije „Impakt“

Preduzetnička obuka, koja je počela danas, odvijaće se u 6 termina sa različitim temama i predavačima.

Slobodan Gutović, koji se javio na javni poziv fondacije „Impakt“ ističe da je ovo sjajna prilika i da ovakvi projekti olakšavaju poslovanje privatnim preduzetnicima.

Daliborka Grčić, dobijena sredstva bi uložila u pravljenje savremene sirane.

Opširnije u tonskom prilogu: