Fotografije za oko i dušu: Foto-kino klub Trebinje

14. klupska izložba Foto-kino kluba Trebinje otvorena je u utorak veče u holu Doma kulture. Ljubitelji fotografije i narednih dana mogu uživati u 60 najboljih kolor i crno-bijelih fotografija od 15 autora.

Ovom izložbom otvorena je izložbena sezona KSC-a Gacko rekla je direktorica Mira Koprivica, koja je uputila dobrodošlicu i izrazila zahvalnost prisutnima jer su došli po veoma lošem vremenu.

Izložbu je otvorio fotograf, porijeklom iz Gacka, Jovan Vidaković koji je naglasio da je Foto-kino klub iz Trebinja jedan od najstarijih u BiH.

Nakon otvaranja za Radio Gacko je o svojim prvim fotografskim koracima govorio Radoje Elez, koji se ovom umjetnošću počeo baviti u školskim danima u Sarajevu.

Elez ističe da je talenat presudan, ali i da je stalno učenje od iskusnijih kolega i praćenje aktuelnosti u ovoj oblasti veoma važno za dobrog fotografa. Foto-kino klub organizuje i radionice za koje kaže da ima mnogo zainteresovanih.

Selektor ovogodišnje izložbe bio je banjalučki fotograf Dragan Prole, majstor fotografije Asocijacije umjetničke fotografije BiH. Foto-kino klub Trebinje svake godine pravi svoju klupsku izložbu, a ova je krajem prošle godine predstavljena trebinjskoj publici.

Više u prilogu…