Odbojkaši OK „Gacko“ nižu pobjede

Odbojkaši „Gacka“ uspješni u nastavku sezone. U subotu su na domaćem terenu pobijedili „Tempo“ iz Ražljeva ubjedljivim rezultatom 3:0, u utakmici 13. kola Prve lige RS. U prethodnom kolu zabilježili su pobjedu u gostima, maksimalnim rezultatom 3:0 savladali su fočanski „Maglić“.

I dalje su u zaostatku dvije utakmice, a trenutno su na drugom mjestu na tabeli sa 21 bodom. S obzirom da su se izborili za drugu poziciju pred plej-of, u prvom kolu će odmarati. Dvije zaostale utakmice iz prvenstva neće imati rezultatski značaj, kaže trener Milan Bošković.

Prva na tabeli je „Modriča Novoprom“sa 39, na trećem mjestu je „Crvena zvijezda“ sa 19 bodova. Ova dva tima imaju odigrane sve planirane utakmice.

…..

Utakmice pionirskog turnira u muškoj odbojci odigrane su juče u Gacku. OK „Gacko“ sa 3:0 je pobijedio Foču, dok su naši odbojkaši od Ljubinja izgubili rezultatom 3:1. Ta pobjeda je ipak bila dovoljna da se mladi odbojkaši Gacka plasiraju u završnicu turnira.

U klubu kažu da je ovo veliki uspjeh jer duži niz godina nisu uspjeli, u ovoj kategoriji, da se izbore za finale, jer zainteresovanost mladih u muškoj odbojci nije bila na zadovoljavajućem nivou. Selekciju pionira vodi trener Božo Antunović.

U finalu će osim „Gacka“ biti „Ljubinje“, „Modriča“ i „Mladost“ Brčko.