U SŠC „Pero Slijepčević“ obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika

Nakon dvije godine neobičnih modela nastave SŠC „Pero Slijepčević“ je juče, na Međunarodni dan maternjeg jezika, otvorio vrata škole s ciljem da se ukaže na to da je to ustanova u kojoj se njeguje maternji jezik i njemu odgovarajuće pismo.

Kroz čas maternjeg jezika, čiji je mentor bila profesorica Anđelina Nikolić, gimnazijalci su poručili da je najbolji način za njegovanje jezika čitanje, jer je ono osnovni vid uspostavljanja duhovne i kulturne veze sa tradicijom i prošlošću bez koje nema budućnosti.

„Majka, ljubav,prijateljstvo, saradnja, komunikacija, projektna nastava, kaligrafija, umjetnost, informatika, srpski jezik i pismo i srpska književnost, čine tri motivaciona klupka „stim“ časa, kojim naša škola rame uz rame sa drugim obrazovnim ustanovama iz regiona i države, korača ka ostvarivanju ciljeva stim nastave“, istakla je profesorica Nikčević.

Gimnazijalke Ivana Savić, Tijana Bejat, Marija Vučić, Bojana i Jovana Radmilović, kao članovi projektnog tima „ Dok čitam mislim, dok mislim postojim“ uvrstile su 21. februar u školske aktivnosti. Svoj doprinos obilježavanju Dana maternjeg jezika dali su i članovi literarno-recitatorske sekcije Jana Antelj i Ognjen Bošković.

Poslušajte kako je u SŠC „Pero Slijepčević“ obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.