DDDK „Sveti Simeon Mirotočivi“ proslavilo Krsnu slavu-u prvoj ovogodišnjoj akciji sakupljene 64 doze krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Sveti Simeon Mirotočivi“ obilježilo je svoju Krsnu slavu prvom akcijom darivanja krvi u ovoj godini u ambulanti preduzeća R i TE Gacko.

U današnjoj akciji darovane su 64 doze krvi.

Boško Bjelogrlić, predsjednik Društva, istako je da je veoma zadovoljan odzivom članova u današnjoj akciji. Bjelogrlić naglašava da su u protekloj godini imali dvije velike akcije, a da je jedna, koja je bila planirana u novembru mjesecu, odgođena zbog korone. I u ovoj godini planirane su tri akcije uz nekoliko pojedinačnih davanja po potrebi.

Dr Dragan Šarenac iz Službe za transfuziju krvi bolnice u Trebinju istakao  je da Gacko ima odlično razvijeno dobrovoljno davalaštvo krvi. Na području koje pokriva ova Služba u prošloj godini su organizovane 64 akcije i nijedan pacijent nije bio uskraćen za potrebnu jedinicu krvi. Današnja akcija organizovana je sa kolegama iz fočanske bolnice.

Oleg Šuković, član je Društva od 2012 godine a dragocjenu tečnost danas je darivao 28. put. Ističe da se uvijek rado odazove akcijama darivanja. Šuković je ponosan na činjenicu   da je u proteklom periodu DDDK „Sveti Simeon Mirotočivi“ počelo saradnju sa Udruženjem „Srbi za Srbe“, a spaja ih humanost i želja za pomoći.

On je pozvao sve mlade ljude da ako su u mogućnosti daruju krv, a slične poruke uputile su Slađa Kekić, Sloba Milidrag i Gordana Slijepčević.

Slijedi tonski prilog: