Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Danas su u sali SO Gacko potpisani ugovori o stipendiranju studenata. Pravo na stipendiju iz opštinskog budžeta za školsku 2021/22. godinu steklo je 187 studenata, a Opština Gacko će u ove svrhe izdvojiti oko 150 hiljada KM.

Načelnik Ognjen Milinković istakao je da studenti svakako najbolji ambasadori naše opštine, te da zato će Opština Gacko i u narednom periodu prepoznavati i vrednovati njihov rad, te kroz obezbjeđivanje stipendija nastojati da finansijski pomogne studentima, ali i njihovim roditeljima.

„Malo smo povećali iznos stipendija, a ove godine dodijelićemo 10 stipendija, u odnosu na prethodne kada je isplaćivano šest“ – istakao je Milinković i podsjetio da je Opština Gacko krajem prošle godine isplatila zaostale stipendije za 2019/20. godinu.

 Ove godine  Opština po prvi put stipendira studente prve godine fakulteta koji su tokom sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja bili odlični. Jedan od studenata koji su po tom osnovu ostvarili pravo na stipendiju  je  Miloš Šupić, student prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Takođe, naši sagovornici bili su i neki od roditelja studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Opširnije u tonskom prilogu…