Gacko u aprilu zatrpano snijegom

Gacko je osvanulo sa visokim snijegom, jakim snježnim padavinama, a sjevero-zapadni vjetar koji duva brzinom od 3 do 5m/s pravi dodatne probleme u kretanju.

Oko 7 časova i 30 minuta visina snježnog pokrivača u gradu je iznosila oko 12cm, ali je snijeg intezivno nastavio da pada tako da je sada znatno viši.

U Putnoj službi Gacko su nam potvrdili da su mašine na terenu, ali je čišćenje otežano jer snijeg i dalje pada. Prema njihovim podacima visina snježnog pokrivača u pola 8, kod vijadukta na magistralnom putu M-20 Gacko-Čemerno, iznosila je 25cm.

Kako kaže rukovodilac ove Putne službe Momo Beatović do 4 sata jutros  nije bilo većeg snijega, ali da je nakon toga počeo da pada intezivno, tako da se skoro ne primijeti kada grna prođe.

Ipak, mašine su na terenu i omogućavaju saobraćanje koje jeste otežano, dolazi do povremenih zastoja, ali nije u prekidu.

Glavne gradske saobraćajnice su prohodne, ali trotoari se ne čiste, tako da je kretanje pješaka, uz slabu vidljivost zbog mećave, skoro nemoguće.

Iz Komus-a nemamo informacije kako napreduje čišćenje grada, jer se nadležni u ovom preduzeću nisu javili na naše pozive.

Na autobuskoj stanici su nam potvrdili da je jutros gatački autobus za Trebinje krenuo po redu vožnje. Autobus Globtour-a je stigao sa zakašnjenjem od tri sata.  Autobus za Sarajevo takođe je prošao sa zakašnjenjem. Autobuska stanica još nije očišćena.

U protekloj noći do kvara je došlo na dalekovodu Vrbica-Sastavci-Čemerno, potvrdili su nam u Elektro Gacku. Ekipa je na terenu i radi na otklanjanju kvara. Svi ostali dalekovodi u našoj opštini su pod naponom.

Snježne padavine, prema prognozama, trebale bi prestati oko 17 časova.

Tehnički direktor Komus-a Mile Vujučić nam je naknadno rekao da su ovog jutra čistili prema prioritetima, odnosno hitnim slučajevima, izašavši u susret porodici umrlog našeg sugrađanina i pojedinim bolesnim licima u različitim dijelovima grada..

Slike govore više od riječi…