Održan tradicionalni turnir u streljaštvu „Gacko 2022“

Otvoreno prvenstvo Gacka u streljaštvu, tradicionalni „TURNIR GACKO 2022“, održan je deveti put, a održava se u okviru sportskih aktivnosti povodom  Dana opštine Gacko.

Turnir se održava po zvaničnom kalendaru takmičenja SS BiH, prvi vikend u mjesecu junu tekuće sezone, a na turniru učestvuju redovno najbolji streljački klubovi i strijelci iz BiH koji rade po Međunarodnom programu streljaštva.

Turnir je održan u dane vikenda- subota 04.06. disciplina vazdušni pištolj u obje konkurencije muškoj i ženskoj i nedjelja- 05.06.2022. god. u disciplini vazdušna puška, uz učešće 50 takmičara iz osam streljačkih klubova BiH: SK „Sarajevo“ i SK „Željezničar“ iz Sarajeva, SK „Visoko“ iz Visokog, SK „Geofon“ iz Teslića, SK „TRB“ (Tehnički Remont Bratunac) iz Bijeljine, OSK „Leotar“ iz Trebinja, SK „Glasinac“ iz Sokoca i naš SK „Mladost“, organizator i domaćin takmičenja.

Na ovom turniru je prošle takmičarske sezone gađalo prvi put u BiH dovoljan broj takmičarka u disciplini vazdušni pištolj za zvanično proglašenje. Ove godine je gađalo duplo više, tako da  je u disciplini vazdušni pištolj bilo više takmičara nego u disciplini vazdušna puška. Takmičenje je održano u najjačoj seniorskoj konkurenciji, a pravo nastupa su imali i takmičari iz mlađih kategorija.

Pomenućemo rezultate takmičara, osvajače tri prva mjesta pojedinačno iz sve četiri streljačke discipline:

SENIORKE, Vazdušna puška

  1. Mj:   Segmedina Bjelošević sa pogođenih  625,0 krugova
  2. Mj:   Aida Arnautović                     -//-            622,0  –
  3. Mj:   Aja Basarić                               -//-            620,9  –

SENIORI, Vazdušna puška

  1. Mj:   Matej Rašić sa pogođenih   619,4 krugova
  2. Mj:  Abdulah Mimić    -//-             606,8 –
  3. Mj:  Jovan Šućur          -//-              602,5 –

SENIORI, Vazdušni pištolj

  1. Mj:   Predrag Rakić sa pogođenih  559 krugova
  2. Mj:   Belmin Mešanović    -//-       552  –
  3. Mj:   Anes Krečo                     -//-       549  –

SENIORKE, Vazdušni pištolj

  • Mj:   Aida Hunček -Pita sa pogođenih  529 krugova
  • Mj:   Sofija Rakić                   -//-            528 kr.
  • Mj:   Dalila Lokvančić         -//-            517  kr.

Najbolji plasman od naših takmičara je zabilježio Ivan Slijepčević 547 kr. (pištolj) sa 4. mjestom, a još su gađali: Jelica Miletić 586 kr. Ivana Mirić, Natalija Gojković, Nataša Koprivica, Ivan Pojužina, Gojko Manojlović i Ivan Pušara.

Pobjednicima su dodijeljene medalje za tri prva mjesta u pojedinačnom plasmanu. Diplome su dodijeljene do petog mjesta, a svi dobitnici medalja su dobili novčane nagrade koje dodjeljuje klub domaćin iz klubskih sredstava i od naplaćenih kotizacija.

Priznanja i nagrade je dodijelio predsjednik kluba Dragan Pušara a turnir je otvorio i poželio dobrodošlicu svim gostima član UO kluba Siniša Boljanović.

Po završetku takmičarskog dijela, oba dana takmičenja, predsjednik je pozvao sve takmičare na zajednički ručak u restoran sponzora kluba JP RiTE Gacko.

Turnir je protekao u sportskoj atmosferi i lijepom druženju takmičara. Delegat je bio Nijaz Šahinović iz Visokog, a sudije su odlično obavile svoj posao i nije bilo nikakvih žalbi na rezultat ni po bilo kom drugom osnovu, kaže se u izvještaju SK „Mladost“ Gacko.