Dobro Polje: Pomen junacima Gatačke brigade

Kod spomenika u Dobrom Polju, opština Kalinovik, juče je služen parastos za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, pripadnika slavom ovjenčane 18. hercegovačke brigade, koji su poginuli na kalinovačko – trnovačkom ratištu.

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik Skupštine Boračke organizacije Gacko Aleksa Slijepčević, naglasio je da je od suštinskog značaja da se na ovaj način prisjećamo onih koji su život dali kako bi mi danas živjeli u slobodi.

„Na današnji dan prije 29 godina na ovom mjestu je stradalo sedam boraca Gatačke brigade, a na ovom  spomeniku nalaze se imena 17 junaka poginulih na ovom ratištu. Ovaj spomenik podsjetnik je velikih stradanja najhrabrijih, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, i to ne smijemo nikada zaboraviti“, kazao je Slijepčević.

Parastos poginulim borcima Gatačke brigade služili su sveštenici iz Gacka i Kalinovika, a vijence na spomenik junacima položile su porodice poginulih, Boračka organizacija Gacko, predstavnici opština Gacko i Kalinovik, predstavnici Rudnika i Termoelektrane Gacko, Boračke organizacije iz Kalinovika, Trnova i Foče…