FK „Mladost“ ostaje u Drugoj ligi RS-gosti Radio Gacka: predsjednik Mrković i trener Vasiljević

Sezona 2021/22 je iza FK „Mladost“ koji se plasirao na 11. mjesto na tabeli i time osigurao opstanak u Drugoj ligi RS. „Igrački je možda moglo i bolje“, kaže predsjednik i igrač Bojan Mrković, „ali finansijski i organizacijski smo zadovoljni“.

Ističe da su se riješili starih dugovanja igračima,trenerima i osoblju, a da su plte, iako skromne, redovne. Sastav tima je popunjen igračima iz Gacka, a okosnicu su činili srednjoškolci, za koje Mrković ima samo riječi hvale.

I dalje podmladak ovog kluba broji oko 70 do 80 igrača, kaže jedan od trenera Velibor Vasiljević, koji naglašava da su dječaci uvijek voljeli fudbal, da je zadovoljan njihovom igrom ali i da sve može i biti i bolje.

Zahvaljujući transferu Sava Šušića u banjalučki „Borac“ uspjeli su onoviti kompletnu opremu za sve selekcije.

Nadaju se da će se izboriti kako bi klub i dalje se bazirao na domaćim igračima, iako i dalje imaju problem odlaska upravo stasalih fudbalera, koji bi za klub tek dali ono najbolje. Motivi odlaska su razni, a finansije nedovoljne da bi im klub ponudio kvalitetan ostanak.

Ističu požrtvovanost igrača koji su nedavno učestvovali i u čišćenju tribina i adaptaciji terena na stadionu.

Ponosni su na mlade ljude iz Gacka, koji bilježe sjajne rezultate u drugim klubovima i grabe ka nekim višim ciljevima, a ističu i da prate i druge sportove i raduju se uspjehu i naših košarkaša i svih drugih sportista.

Nadaju se da će lokalna zajednica u budućnosti učiniti mnogo više kako ovi mladi ljudi ne bi odlazili ili kako bi se vratili nakon završenih studija i ponovo zaigrali za gatačku „Mladost“ koja bilježi poluvjekovno postojanje, kao klub iz Gacka sa najdužom tradicijom.

Više u razgovoru…