U CDPP održana radionica-predstavljen projekat Evropske unije „Mjesto za mene“

Danas je u Centru za djecu sa posebnim potrebama u organizaciji Udruženja „Rastimo zajedno“ Gacko održana radionica na temu „Mapiranje parking mjesta“, u okvoru Projekta EU „Mjesto za mene“.

Moderatori radionice pedagog Nada Mastilović i sociolog Anđelka Boljanović istakle su važnost učešća cijele zajednice kako bi konačno došlo do rušenja arhitektonskih barijera koje su višegodišnji problem u Gacku.

Iako su i prije postojale inicijative i neka individualna rješenja za određene institucije, da bi se došlo do potpunih i konkretnih rješenja u mapiranju parking mjesta, potrebne su adekvatne skupštinske odluke, poručeno je na današnjem sastanku.

Prisustvovali su predstavnici Centra za socijalni rad, OŠ „Sveti Sava“ Gacko, Opštine Gacko, Policijske stanice Gacko,Turističke organizacije, Radio Gacka, Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“, Crvenog krsta, Kulturno sportskog centra, Doma zdravlja „dr Savo Bumbić“, Centra za djecu sa posebnim potrebama i Udruženja „Rastimo zajedno“ koji su bili i domaćini radionice.

Donator je Evropska unija, a za realizaciju Projekta u BiH zaduženi su LIR civilno društvo Banja Luka i ASB Sarajevo, kaže koordinator projekta sociolog Jelena Jovović i dodaje da je projekat na snazi od juna 2022. godine.

Krajnji cilj je -„Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“, a cilj Projekta „Mjesto za mene“- Udruženja „Rastimo zajedno“ Gacko jeste „mapiranje parking mjesta“ u Gacku.

U Centru najavljuju sledeću radionicu 1. decembra, kada će biti pozvani odbornici SO Gacko i predstavnici lokalne vlasti.

Prilog slušate sutra u jutarnjem programu Radio Gacka od 9 časova.