Udruženje „Rastimo zajedno“ organizovalo okrugli sto na temu „Mapiranje parking mjesta“

„Mapiranje parking mjesta“, naziv je okruglog stola kome su danas u Centru sa posebnim potrebama a u organizaciji Udruženja „Rastimo zajedno“, prisustvovali načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković, načelnici nadležnih opštinskih odjeljenja, odbornici lokalne skupštine, Policijske stanice Gacko, predstavnici pomenute populacije i sami nosioci projekta.

„Moj dolazak na sastanak je i moralna obaveza i tek kad radite sa tim ljudima onda znate koliki je njihov problem. Opština će biti punim srcem uz vas i nastojaćemo da što prije donesemo takvu odluku i sankcionišemo sve koji je ne budu poštovali“, istakao je načelnik Opštine Ognjen Milinković.

Predsjednica Upravnog odbora Udruženja „Rastimo zajedno“ Gordana Kekić istakla je da je ova ustanova od samog osnivanja imala podršku lokalnih vlasti.

„Mi tražimo nešto što je zakonom propisano. Svi učesnici današnje diskusije izrazili su dobru volju i nadamo se da će u decembru biti donesena odluka i date smjernice kako bismo u januaru održali završnu konferenciju sa svim donatorima i učesnicima projekta“, istakla je Kekićeva.

Darko Nikolić, koji i sam pripada populaciji invalida, kaže da se dugo čekalo da se konačno nešto uradi po ovom pitanju.

„Ovo nije stvar politike, već čisto ljudski odnos i naša svakodnevna borba“, istakao je Nikolić.

Svi učesnici današnjeg okruglog stola apelovali su na građane da strogo poštuju mjesta za parking koja su obilježena, jer to je najmanje što možemo da uradimo za tu populaciju.

Donator projekta je Evropska unija, a za realizaciju u BiH zaduženi su LIR civilno društvo Banja Luka i ASB Sarajevo, a projekat je na snazi od juna 2022. godine.

Krajnji cilj je „Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“, a cilj Projekta „Mjesto za mene“ je mapiranje parking mjesta u Gacku.

Slijedi tonski zapis: