Gačanka među najboljim studentima u Mostaru

Naša sugrađanka Milica Rončević, studentkinja prve godine diplomskog studija opšteg smjera Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru dobitnica je nagrade za uspjehe ostvarene u akademskoj 2021/2022 godini. Najbolji studenti  u Federaciji BiH njih 74, na prigodnoj svečanosti ovih dana u  Mostaru su nagrađeni priznanjem i jednokratanom novačanom nagradom od 1.800KM.

Milica je prošle godine bila dobitnica i Rektorove nagrade za izuzetan uspjeh tokom studija kao i Dekanove nagrade za najbolji prosjek ocjena postignut na drugoj godini preddiplomskog studija građevinarstva o čemu je Radio Gacko prije godinu dana pisao.

 Osim svečanog priznanja za najbolje studente koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u FBiH, Milica je i ove godine opet dobitnica Dekanove nagrade, sada i za najbolji prosjek postignut na trećoj godini preddiplomskog studija građevinarstva.

 Milica je istakla da su ova priznanja za nju jako značajna te da su vid satisfakcije za cjelokupno školovanje.

„Prvenstveno mi je velika čast i zadovoljstvo biti i ove godine najbolji student godine, te shodno tome opet dobiti Dekanovu nagradu. Ono što me zaista posebno raduje je činjenica da sam sada na neki način kompletirala priznanja i nagrade koje jedan student naše zemlje  može dobiti u toku svog akademskog obrazovanja. Biti dobinica nagrade za najboljeg studenta fakulteta i na taj način se uvrstiti među 74 najbolja studenta u Federaciji Bosne i Hercegovine zaista je velika čast. Osim Rektorove nagrade za izuzetan uspjeh u studiranju koju sam dobila prošle godine, ova nagrada mi je zaista još  jači  vjetar u leđa da se i dalje nastavim truditi i raditi na svakom aspektu svog obrazovanja,“ ističe Milica.

 Milica je ovog mjeseca završila preddiplomske studije građevinarstva te stekla zvanje inženjera građevinarstva a  trenutno je upisana na 1. godinu  diplomskog studija građevinarstva na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru (opšti smjer) te navodi da nakon toga želi nastaviti svoje akademsko usavršavanje upisivanjem doktorskih studija.