Streljaštvo-Drugo kolo lige pionira za Hercegovinu održano u Gacku

Drugo kolo lige pionira Republike Srpske u streljaštvu održano je po regijama: u Gacku, Rogatici, Ugljeviku i Kozarskoj Dubici u nedelju, 30. aprila  2023. godine. Učestvovalo je 12 streljačkih klubova Republike Srpske sa 67 takmičara, pionirskog uzrasta.

U Gacku je osim četiri kluba regije gostovao i SK „Čelik“ iz Nikšića sa svojih osam takmičara, tako da je u Gacku gađao ukupno 31 takmičar iz: OSK „Leotar“ iz Trebinja, SK „Nevesinje“ iz Nevesinja, SK „Hercegovac“ iz Bileće i domaćin SK „Mladost“ iz Gacka.

Gosti iz Nikšića su gađali po pravilima naše lige ali su im rezultati upisani u drugi dio biltena (van rezultata lige RS). Saradnja između streljačkih klubova Gacka i Hercegovine sa SK „Čelik“ iz Nikšića je izvanredna i često se sreću na raznim takmičenjima.

Za SK „Mladost“ su gađali:

– Mihajlo Tomić  154 kr.

-Lana Supić     154 kr.

-Petar Mandić 152 kr.

-Ivan Pušara 151 kr.

-Milan Supić 147 kr.

-Matija Pušara 133 kr.

-Lazar Pušara 70 kr.

Ekipno su pogodili 460 krugova, te zauzeli treće mjesto. U odnosu na prvo kolo lige kad su dijelili peto mjesto sa Leotarom u ovom kolu su Gačani pokvarili plasman ali ovo je tek drugo kolo, a inače je gađala oslabljena ekipa „Mladosti“.

Već narednog vikenda u Nevesinju na trećem kolu očekuju se bolji rezultati naših pionira i pionirki.