Prijem kod načelnika za zlatne kik-boksere

Nakon četvrtog zlata na samom početku sezone za mladog kik-boksera Mateja Mučibabića i njegovog trenera Veselina Đuričića danas je upriličen prijem kod načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića.

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u Rumi na kojem je Matej u disciplini lou-kik do 75kg, kao mlađi junior osvojio zlato. Prvak Srbije je u ovoj godini postao i u Vrnjačkoj Banji u disciplini k-1.

Osvojio je i dva Evropska kup-a, u Beogradu i Sarajevu. Od prošle godine nastupa za Reprezentaciju Srbije, za koju se izborio za bronzu na juniorskom Svjetskom prvenstvu, što s ponosom ističe.

Izdvajanja za sport bi trebala biti veća, mišljenja je trener KBK „Tigar“ Veselin Đuričić. Uprkos skučenom prostoru u kojem treniraju i plaćaju zakupninu godinama stvaraju evropske i svjetske šampione. Prisjetimo se Uroša Mučibabića osvajača Svjetskog kup-a, Milana Babića-profesionalnog prvaka Evrope i dvije godine zaredom najboljeg sportiste grada. U pitanju su sportisti koji su osvojili brojne titule za svoj klub i grad što sada nastavlja Matej kaže Đuričić i zahvaljuje načelniku na prijemu i podršci.

Načelnik opštine Ognjen Milinković kaže da je KBK „Tigar“ klub u više navrata bio višestruki prvak RS i BiH. Osvajači su balkanskih, evropskih prvenstava, stizali do svjetskih rezultata, tako da je to klub koji je pronio slavu Gacka, istakao je načelnik. Slaže se da bi izdvajanja za sport iz opštinskog budžeta trebala da budu veća. Za ovu godinu izdvojeno je 250 000KM. Milinković obećava nastavak izgradnje sportske dvorane čime bi se riješili brojni problemi.

Kik-boksere očekuje 15. juna Svjestki kup u Budimpešti i pripreme za Balkansko i Evropsko prvenstvo koja će se održati u avgustu Turskoj.

Više u prilogu…