EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA BOLJA, OPŠTINA OPREDIJELJENA DA POMOGNE

O epidemiološkoj situaciji i procesu vakcinacije u našoj opštini, ali i novitetima u gatačkom Domu zdravlja danas smo razgovarali sa dr Nevenom Miljković Mandić, direktoricom Doma zdravlja i načelnikom opštine Gacko dr Ognjenom Milinkovićem.
Dr Miljković Mandić je istakla da je epidemiološka situacija u Gacku značajno povoljnija nego u martu i aprilu. Takođe, ističe da je u našem Domu zdravlja do sada vakcinisano više od 600 ljudi, te da je odziv naših građana veći nego što se očekivalo.

Načelnik Milinković zahvalio se ljekarima na svemu što čine u poslednjih sada već više od godinu dana. Takođe, ističe da je nedavna nabavka multifunkcionalnog aparata za Dom zdravlja samo početak ulaganja opštinske uprave u medicinski sektor u Gacku. Aparat je nabavljen pod povoljnim uslovima i posebnu vrijednost ima u vremenu epidemije.
Doktorica Miljković Mandić ističe i da je srećna okolnost što načelnik dolazi iz ljekarske struke, zbog čega i na taj način razumije probleme sa kojima se suočavaju medicinski radnici tokom pandemije.

Puno je, kaže, nasleđenih problema iz prethodnog perioda, koje će, kroz aktivnu saradnju sa opštinskom upravom nastojati da riješe u najskorijem periodu. Na tragu toga, ističe i da se do kraja ove sedmice očekuje realizacija dogovora koji je načelnik Milinković postigao sa najvišim predstavnicima republičkih i državnih vlasti, tokom njihovih nedavnih posjeta Gacku.

Po tom dogovoru – naš Dom zdravlja će u narednim danima od Ministarstva zdravlja Republike Srpske dobiti 87 000 KM kao pomoć za rješavanje statusa četvoro radnika koji su ispunili uslove za odlazak u penziju.
Na kraju razgovora, naši sagovornici složili su se da je vakcinacija jedini izlaz iz ove epidemije, te pozvali sugrađane da se vakcinišu, kao i da se pridržavaju epidemioloških mjera.