U petak otvoreni „Dani Save Vladislavića“ u Gacku

U petak veče je, uz prigodan program i prezentaciju o grofu Savi Vladislaviću, u Narodnoj biblioteci otvorena manifestacija „Dani Save Vladislavića“ u organizaciji Prosvjete, a pod pokroviteljstvom opštine Gacko. Svečanost je otvorio zamjenik ambasadora Ruske federacije u BiH Aleksej Keresteđijanac.

Program su pripremili učenici SŠC „Pero Slijepčević“, a pobjednicima konkursa na temu “ Na Trgu Save Vladislavića“, osim predstavnika ambasade, nagrade su uručili načelnik opštine Ognjen Milinković i predsjednik gatačke „Prosvjete“ Radomir Vučković.

Prvo mjesto je pripalo učeniku OŠ „Sveti Sava“ Ognjenu Boškoviću, drugo učenicama prvog razreda gimnazije Sari i Jani Doder (koje su predstavile i svoj rad o grofu Savi, rađen pod mentorstvom profesora istorije Dragana Lažetića), dok je trećenagrađena Ivana Savić, učenica trećeg razreda gimnazije.Publika je uživala slušajući sastav mladog Boškovića, koji je nadahnuto govorio o Savi.

Gimnazijalke Bojana i Jovana Radmilović su uz gitaru pjevale ruske pjesme i priredile još ljepši ambijent u kojem se slavilo rusko-srpsko prijateljstvo, a program je vodila učenica drugog razreda gimnazije Marija Vučić.

„Dani Save Vladislavića“ sinoć su nastavljeni otvaranjem izložbe posvećene ovom srpskom i gatačkom velikanu u galeriji Doma kulture.