Završena manifestacija „Dani Save Vladislavića“

Manifestacija „Dani Save Vladislavića“ zatvorena je izložbom radova o znamenitom Gačaninu koja je u subotu veče organizovana u galeriji Doma kulture u Gacku.

Izložbu je otvorio zamjenik ambasadora Ruske Federacije, Aleksej Keresteđijanc.

„Ovo je šesti put da se organizujemo „ Dane Save Vladislavića“, a to je samo jedna od manifestacija koje opštinski odbor „Prosvjete“ organizuje u okviru kulturnog ljeta. Izložbu smo organizovali uz pomoć Filozofskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva“, istakao je predsjednik opštinskog odbora  Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, Radomir Vučković.

„ Opredjeljenje rukovodstva opštine Gacko je da napravi jedno novo Gacko u kulturno-istorijskom smislu. Obnovićemo u narednom periodu kuću Save Vladislavića i lik i djelo vratiti na mjesto koje mu pripada“, naglasio je načelnik opštine Ognjen Milinković.

Aktivnosti oko dolaska izložbe iz Rusije na Filozofski fakultet trajale su više od godinu dana, a velike zasluge za to pripadaju Dragi Mastiloviću, istoričaru i dekanu Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Za muzički dio programa zaslužne su sestre Bojana i Jovana Radmilović, a prisutni su uživali u ruskim narodnim pjesmama.

Poslušajte u tonskom prilogu: