Biblioteka u Danićima obogaćena novim knjigama

Biblioteka u Danićima, koja je prije desetak godina otvorena u prostorijama Parohijskog doma, nedavno je obogaćena novim naslovima. Naime, naši zemljaci profesori Koča Govedarica i Milorad  Lojović, koji inače živi u Njemačkoj, su donirali knjige iz vlastitih biblioteka. Riječ je o djelima iz oblasti beletristike, pojedinim izdanjima savremenih pisaca, stručnoj literaturi, školskoj lektiri i literaturi za djecu.

Knjižni fond ove biblioteke broji oko 4 000 naslova razne bibliotečke građe a značajan dio predstavlja duhovna literatura a koju je poklonio, sada počivši, prota Rade Zelenović.

Na policama biblioteke se nalaze i brojna „Prosvjetina“ izdanja a koja već godinama gatačka „Prosvjeta“ po završetku  Naučnog skupa, poklanja ovoj biblioteci.

U potrovlju Parohijskog doma se nalazi Etno muzej sa oko 500 eksponata. Tu su smješteni stari alati i pribor za rad na njivama i u poljima, ručni radovi, narodne nošnje i  stare fotografije koje ukazuju na težak život stanovništva tokom prethodnih vremena.

Opširnije u razgovoru: