STRELJAČKI KLUB „MLADOST“ GACKO-FINALE LIGE BIH 2021

Finale Lige BiH za kadete održano je po Međunarodnom programu streljaštva, u nedelju 07.11.2021. , u strelištu Osijelo u Visokom, u disciplinama vazdušna puška i pištolj za ekipne i pojedinačne plasmane. Nastupile su ekipe i strijelci pojedinačno iz svih streljačkih klubova BiH.

SK Mladost je učestvovao sa muškim ekipama u disciplinama vazdušna puška i pištolj i sa dvije kadetkinje za pojedinačni plasman.

Za kadetkinje su gađale; Natalija Gojković 358 kr. i Nataša Koprivica 346 kr. Bez značajnijih pojedinačnih plasmana, izostala im je treća takmičarka za bolji ekipni plasman koji su ovaj put mogle popraviti sa 6 mjesta u konačnom plasmanu lige.

U disciplini vazdušna puška, muški, su gađali: Nikola Šušić 348 kr. Ivan Pojužina 325 kr. i Gojko Manojlović 292 kr. Ekipno su zauzeli 6 mjesto u konkurenciji 14 ekipa koje su gađale u ovogodišnjoj ligi kadeta BiH.

U disciplini vazdušni pištolj. Ekipno smo bili najbolji u generalnom plasmanu lige smo osvojili 1 mjesto sa 28 bodova, te osvojili pehar za 1 mjesto i zlatne medalje za ekipu. Leotar je zauzeo drugo mjesto sa 20 bodova, a treća je bila ekipa Zenice sa 17 osvojenih bodova.

Za našu ekipu, (vazdušni pištolj) su gađali:

  • Miloš Šušić u finalnom kolu je pogodio 324 kr.
  • Ivan Pojužina                  -//-         288  kr.
  • Gojko Manojlović             -//-         270 kr.

Pojedinačni plasman: Miloš Šušić je stigao do bronzane medalje i zauzeo 3 mjesto u generalnom plasmanu lige i u ovom finalnom kolu.

Naredni vikend se gađa, od petka do nedelje Međunarodni Internacionalni streljački turnir za kadete i juniore, u Smederevu u Srbiji, nazvan po sponzoru „Valter Kup Smederevo 2021“. Na turniru imamo predstavnike u Miksu i muški pojedinačno.