64 godine Narodne biblioteke u Gacku

Ovih dana je u prostorijama Narodne biblioteke skromno obilježeno 64  godine rada i postojanja  ove ustaove koja je  bez imalo sumnje od velikog značaja za našu opštinu. Direktor biblioteke Radomir Vučković   je naglasio da je prva biblioteka u Gacku osnovana  1957.godine.Danas  ova biblioteka  broji blizu 26  hiljada naslova  navodi Vučković . Mi smo u prošloj godini dobili  nekoliko stotina novih knjiga a u narednoj godini ovaj broj bi mogao biti znatno veći naglasio je on.

Ovom prilikom  Vučković je uručio  zahvalnice   i skromne poklone donatorima i najvernijim čitaocima. Među donatorima knjiga ističu se Branislav Arnautović,Zorana Milidrag, Aco Božović i Gordana Kovačević.

Kada su u pitanju najvjerniji čitaoci pomenućemo srednjoškolke Tijanu Bejat, Bojanu Radmilović, Mariju Vučić i Andreu Janjić.

Naše sagovornice Bojana  i Andrea  najviše interesovanja imaju za  belatristiku i ljubavne romane.

Zbog najavljenih donacija knjiga  u narednoj godini dobro bi nam došlo proširenje prostora jer su postojeće prostorije postale  pretijesne za ovaj knjižni  fond ,poručio je direktor  biblioteke Radomir Vučković.

Slijedi tonski prilog: