Sportsko ribolovno društvo „Klinje“ Gacko: obavještenje za ribolovce

Iz Sportskog ribolovnog društva „Klinje“ stiže nam obavještenje, koje prenosimo u cjelosti:

U četvrtak, 10. marta 2022. godine u kabinetu načelnika opštine Gacko održan je sastanak povodom dodjele ugovora o ustupanju na korišćenje ribolovne zone za 2022. godinu.

Sastanku su prisustvovali:

  1. Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gospodin Zoran Maletić,
  2. Predsjednik regije 10 Hercegovina u Sportsko ribolovnom savezu Republike Srpske (SRS RS), gospodin Gordan Mišeljić,

kao i predstavnici dva lokalna udruženja:

  • Sportsko ribolovno društvo „Klinje“, i
  • Udruženje lovaca i ribolovaca „Vranjača“.

Tema razgovora bila je dodjela ugovora o ustupanju na korišćenje ribolovne zone za 2022. godinu. Tokom razgovora predstavnici Sportsko ribolovnog društva „Klinje“ predočili su pomoćniku ministra i predsjedniku regije 10 SRS RS nagomilane probleme sa kojima se u proteklim godinama susreću sportski ribolovci iz Gacka.

Uprkos tome što su prezentovani brojni dokazi o katastrofalnom stanju na našim vodama, radu dosadašnjeg koncesionara i njegovog odnosa prema sportskim ribolovcima; što smo u proteklom periodu u nekoliko navrata putem dogovora pokušali da pokrenemo stvari sa mrtve tačke; uprkos tome što je anketom, koju je početkom marta sproveo upravni odbor našeg udruženja, za samo nekoliko dana prikupljeno preko 80 potpisa ribolovca koji su podržali rad SRD „Klinje“ i inicijativu da se ugovor o ustupanju na korišćenje ribolovne zone za ovu godinu dodijeli našem udruženju, kao i mnogim drugim činjenicama koje su išle u prilog sportskih ribolovaca, pravo na korišćenje ribolovne zone još uvijek nije dodijeljeno nijednoj strani.

U toku su aktivnosti čiji je cilj ponovni pokušaj da se putem dogovora riješi nepovoljan status sportskih ribolovaca i uspostavi kvalitetno gazdovanje vodama.

Zahvaljujemo se pomoćniku ministra, gospodinu Maletiću, na vremenu odvojenom da čuje za probleme sportskih ribolovaca iz Gacka i našem načelniku dr Ognjenu Milinkoviću na srdačnom gostoprimstvu.

Kolege sportske ribolovce molimo za razumijevanje novonastale situacije i još malo strpljenja.

Uz nadu da će se nagomilani problemi brzo riješiti, a svi mi uskoro vidjeti na vodi, pozdravljamo vas sportskim pozdravom

BISTRO!