Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац посјетио Гацкo

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац посјетио је данас Општину Гацко, гдје га је дочекао начелник Огњен Милинковић са сарадницима.

У изјави за медије након састанка, начелник Милинковић захвалио је министру на посјети и подршци Општини Гацко.

– Кључни пројекти развоја туризма у Гацку су развој планинског превоја Чемерно, језера Клиње и Десивоје, као и генотипизација гатачког говечета – навео је Милинковић и изразио увјерење да ће министарство пружити подршку реализацији ових циљева.

Министар Кошарац рекао је да је разговарано и о томе на који начин се може преговарати са месопрерађивачима да се инсталирају одређени капацитети у Гацку, обзиром на развијен сточни фонд у овој, али и сусједним општинама Калиновик и Невесиње.

„Данас смо разговарали о томе како истаћи регију Херцеговина као јединствен туристички производ. То ће бити активност на којој ће заједно радити општине из ове регије. Оно што је видљиво јесте да постоји воља и организованији приступ овим питањима. Ради се на географској заштити гатачког кајмака и на обезбијеђивању наставка узгоја гатачког говечета, што су и препознатљиви елементи Гацка“ – истакао је Кошарац.

Опширније у тонском прилогу…