Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetio Gacko

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetio je danas Opštinu Gacko, gdje ga je dočekao načelnik Ognjen Milinković sa saradnicima.

U izjavi za medije nakon sastanka, načelnik Milinković zahvalio je ministru na posjeti i podršci Opštini Gacko.

– Ključni projekti razvoja turizma u Gacku su razvoj planinskog prevoja Čemerno, jezera Klinje i Desivoje, kao i genotipizacija gatačkog govečeta – naveo je Milinković i izrazio uvjerenje da će ministarstvo pružiti podršku realizaciji ovih ciljeva.

Ministar Košarac rekao je da je razgovarano i o tome na koji način se može pregovarati sa mesoprerađivačima da se instaliraju određeni kapaciteti u Gacku, obzirom na razvijen stočni fond u ovoj, ali i susjednim opštinama Kalinovik i Nevesinje.

„Danas smo razgovarali o tome kako istaći regiju Hercegovina kao jedinstven turistički proizvod. To će biti aktivnost na kojoj će zajedno raditi opštine iz ove regije. Ono što je vidljivo jeste da postoji volja i organizovaniji pristup ovim pitanjima. Radi se na geografskoj zaštiti gatačkog kajmaka i na obezbijeđivanju nastavka uzgoja gatačkog govečeta, što su i prepoznatljivi elementi Gacka“ – istakao je Košarac.

Opširnije u tonskom prilogu…