Ivan Slijepčević osvojio srebro u Sarajevu

Na Internacionalnom streljačkom turniru koji je povodom olobođenja grada Sarajeva 1945. god. održan u Zetri od: 08. do 10. aprila, proteklog vikenda uz učešće 11 evropskih zemalja: Srbija, Rumunija, Mađarska, Češka, Švedska, Francuska, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i BiH, je nastupio i naš takmičar Ivan Slijepčević u disciplini vazdušni pištolj. U dva dana je u Zetri gađalo oko 250 strijelaca.

Prvi takmičarski dan je Ivan Slijepčević dobro gađao i dobio srebrnu medalju za osvojeno drugo mjesto sa pogođenih 563 krugova. Prvi je bio takmičar iz Srbije Duško Petrov član SK „Kikinda“, a treće mjesto je osvojio takmičar iz Makedonije.

Drugi dan je zbog iznenadnog pogoršanja vremenskih prilika, oluje i snijega bio težak put u Sarajevo, pa je i rezultat bio slabiji, tako da naš takmičar nije ušao u finalni dio takmičenja. Ipak ova srebrna medalja koja je osvojena u jakoj konkurenciji govori o velikom potencijalu našeg takmičara.

Pored naših takmičenja u BiH u Međunarodnom programu streljaštva strijelce narednog mjeseca očekuju važna međunarodna takmičenja, Svjetski kup u Minhenu i Svjetski juniorski kup u Zulu (Njemačka).