Održan sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog društva

Opština Gacko je objavila je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koje će finansirati/sufinansirati u 2022. godini.

 S tim u vezi ,  u sali  SO-eje održan informativni sastanak „Otvoreni dan“sa  predstavnicima zainteresovanimh organizacija   koji su tokom sastanka  detaljnije upoznati sa  načinom prijavljivanja, kriterijima ali i ostalim pitanjima.

Sa pojedinostima Javnog poziva prisutne je upoznao referent za pitanja sporta, porodice, omladine i nevladin sektor, Željko Popović.

„Održali smo informativni sastanak iz oblasti koje je Opština iz svojih strateških dokumenata predložila da finansira putem ovog proziva. To su socijalna politika, poljoprivreda i ruralni razvoj, ekologija i zaštita životne sredine i kultur , rekao je Popović. Takođe je istakao  da je  krajnji rok za apliciranje na javni poziv je 30. jun, a pravo učešća imaju sve OCD sa područja opštine koje djeluju u domenu navedenih oblasti.

 Komisija će ocijeniti projekte, a onda kreće realizacija projektnih aktivnosti, koje se, kako je definisano pozivom, moraju završiti do kraja kalendarske godine.

Popović je podsjetio da kancelarija Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti, odnosno stručni saradnik za pitanja sporta, porodice omladine i nevladin sektor, stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice.