U OŠ „Sveti Sava“ obilježen Dan učeniničkih postignuća

Juče je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Gacku obilježen Dan učeničkih postignuća. Scenskim nastupom osnovaca čija tema je bila druženje, drugarstvo u školi i prijateljstvo koje ostaje svečano su dočekani budući prvačići, ispraćeni mali maturanti i proglašen učenik generacije.

Dobrodošlicu budućim učenicima škole i sreću u daljem školovanju malim maturantima poželio je direktor Osnovne škole Nikola Milinković.

Za 55  učenika koji su učestvovali na regionalnim i republičkim takmičenjima danas je obezbijeđen jednodnevni izlet u Prebilovce, a proteklih godina najviše znanja pokazala je Nataša Koprivica koja je proglašena i za đaka generacije.

Nataša Koprivica-đak generacije

„Put do uspjeha nije lak, ali nije nemoguć. Ponosna sam što sam bila učenik ove škole“, istakla je Nataša.

U ime Crkvene opštine Gacko i fondacije „Sveti Vukašin“ učenicima devetih razreda Sveto pismo uručio je sveštenik Velimir Kovač.

Za dobrodošlicu prvačićima i ispraćaj malih maturanata pobrinuli su se svi učenici Osnovne škole, a najviše truda uložili su osnovci iz Avtovca na čelu sa učiteljicom Milenom Kovačević.

Poklon paketiće sa didaktičkim materijalom za buduće osnovce kao i jednodnevni izlet za učenike koji su pokazali najviše znanja na nastavnim i sportskim takmičenjima obezbijedila je Opština Gacko.