Milan Babić nastupa za Srbiju, kik-bokseri iz KBK „Tigar“ prvaci BiH

Gacko je dobilo seniorskog reprezentativca Srbije u kik boksu, saznajemo od trenera KBK „Tigar“ Veselina Đuričića.  Milan Babić, najbolji sportista Gacka za prošlu godinu, od strane selektora Reprezentacije Srbije Srđana Radulovića dobio je poziv da brani boje Srbije na Balkanskom prvenstvu, ponosno ističe Đuričić i zaključuje da je Srbija uz Rusiju najveća sportska sila u kik boksu na svijetu.

Prema riječima Đuričića, Milan je odavno izrazio želju da nastupa pod zastavom Srbije.

“Postavio je sebi cilj da svojim ostvarenim rezultatima na Prvenstvu Srbije izbori mjesto u reprezentaciji, što je i uradio”, rekao je Đuričić.

Podsjećamo, Milan Babić je 2018. godine postao profesionalni prvak Evrope u disciplini K-1, što je do sada najveći sportski uspjeh u istoriji našeg grada.

„Ukazana nam je velika čast i opravdaćemo ukazano povjerenje. Hvala Milane što si svojim rezultatima napravio veliku promociju Kik boks kluba Tigar Gacko, samog Gacka, i cijele Hercegovine“, poručio je Đuričić i najavio prvi Milanov meč pod zastavom Srbije u petak u Kraljevu, na Prvenstvu Balkana.

Mladi borci KBK „Tigar“ takođe su imali veliki uspjeh tokom vikenda. U Sarajevu je u subotu održano Prvenstvo BiH u kik boksu, discipline ful kontakt i kik lajt!

Matej Mučibabić disciplina ful kontakt 1. mjesto, mlađi junior, kategorija do 71kg, Mastilović Mirjana 1. mjesto disciplina kik lajt, stariji kadet, kategorija do 46kg i Delić Nemanja 3. mjesto disciplina kik lajt, mlađi kadet, kategorija +47kg. U klubu kažu da je to solidan rezultat i zahvaljuju se svima na praćenju njihovih rezultata.