Predsjednica Republike Srpske u posjeti „Dječijem vrtiću“  Gacko

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas JPU „Dječiji vrtić“ Gacko.

Mališani i njihove vaspitačice iz „Dječijeg vrtića“ pripremili su prigodan kulturno – umjetnički program, a u ime domaćina, obratila se direktorica JPU „Dječiji vrtić“ Gacko Nedjeljka Dostinić koja se zahvalila Predsjednici RS  i opštinskoj upravi Gacko na pomoći i podršci u izgradnji dodatnih prostorija „Vrtića“.

„Danas je veliki dan za naš vrtić i našu djecu, i naš grad. Povod posjete je dogradnja vrtića koju je Predsjednica finansirala sa 50 hiljada KM. Danas smo obišli novi, dograđeni dio i dogovorili saradnju za ubuduće, za određene projekte koji su nama neophodni  u starom dijelu zgrade“ – kazala je Dostinić, ističući da je dograđeni dio spreman za narednu školsku godinu.

Načelnik Ognjen Milinković istakao je zahvalnost na podršci koju je opštinska uprava Gacko dobila od predsjednice i Vlade Republike Srpske za ovaj i druge projekte.

„Potrudili smo se da ispunimo zahtjeve svih roditelja čija djeca idu u „Vrtić“, uz svesrdnu podršku Predsjednice koja je donirala skoro trećinu sredstava za dogradnju „Vrtića“. Sada idemo dalje, za budućnost naše djece i Republike Srpske“ – kazao je Milinković.

Predsjednica Cvijanović izrazila je zadovoljstvo posjetom Gacku i onim što je urađeno u „Dječijem vrtiću“, te najavila buduću saradnju na obnovi starog dijela zgrade ove ustanove.

„Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas u Gacku i da sam mogla da vidim rezultat našeg zajedničkog rada. Dogovorili smo se da u budućem periodu idemo u podršku Kabineta Predsjednika RS onome što je neophodno kada je u pitanju rekonstrukcija starog dijela zgrade, ali i na podršku koja treba dođe iz našeg Fonda za očuvanje životne sredine a odnosi se na utopljavanje zgrade „Vrtića“. „

Predsjednica Cvijanović istakla je veliku zahvalnost svim vaspitačima koji predano rade svoj posao na dobrobit naše djece i čitave zajednice. 

Opširnije u tonskom prilogu: