Veliki uspjeh strijelaca iz Gacka na „Nevesinjskoj olimpijadi“

U srijedu, 10.08.2022. godine, održano je otvoreno prvenstvo Nevesinja u streljaštvu koje se radi u okviru sportskih aktivnosti za tradicionalnu „Nevesinjsku olimpijadu“.

Učestvovali su kao i prethodnih godina, takmičari SK „Mladost“ iz Gacka i osvtvarili dobre rezultate:

U ženskoj konkurenciji je gađala naša takmičarka Natalija Gojković i zauzela  treće mjesto, osvojila bronzanu medalju i novčanu nagradu za svoj plasman.

U seniorskoj kategoriji u muškoj konkurencijije prvo mjesto, zlatnu medalju i novčanu nagradu osvojio naš takmičar, Milovan Vuković.

U juniorskoj kategoriji  prvo mjesto, zlatna medalja i novčana nagradu je osvojio naš takmičar, Ivan Slijepčević. Ivan je u Nevesinju gađao i najbolji rezultat turnira.

Strijelci SK „Mladosti“ naredne sedmice prema kalendaru SS RS učestvuju na sportskom streljačkom kampu u Trebinju, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS.

STRELJAČKI  KLUB  INVALIDA  „GACKO“ IZ  GACKA

NEVESINJSKA OLIMPIJADA -2022 (ZA INVALIDE)

U subotu, 13.08.2022. godine, održan je tradicionalni streljački turnir invalida u Nevesinju „Nevesinjska olimpijada“, na kojem su učestvovali strijelci SKI „Gacko“, za ekipne i pojedinačne plasmane. Gađalo se prema propozicijama za takmičenja lige SSI Republike Srpske (liga se ne radi ove sezone, zbog problema u SSI RS).

Gađalo se serijskom vazdušnom puškom, na 40 numerisanih meta, po jedan metak za meč.

Za SKI „Gacko“ su gađali:

1. Momir Vuković sa pogođenih 336 krugova

2. Momo Pljevaljčić sa     -//-    333  kr.

3. Željko Marković  sa     -//-     305  kr.

Ekipno su pogodili 974 kruga i zauzeli drugo mjesto u ekipnom plasmanu, te osvojili pehar, srebrene medalje i novčanu nagradu koja je dodjeljivana za tri prvoplasirane ekipe.

Prvo mjesto je osvojila ekipa SKI „Orao“ iz Bijeljine, a treći je bio klub domaćin SKI „Sv. Dimitrije“ iz Nevesinja. Četvrto mjesto je pripalo ekipi RVI „Leotar“ iz Trebinja. Najbolji u pojedinačnom plasmanu je bio Velezar Šurbat iz Bijeljine.

Sportski pozdrav!