Deseti jubilarni humanitarni Božićni turnir u malom fudbalu opravdao očekivanja

Desetu godinu zaredom u Gacku se organizuje humanitarni turnir u kojem učešće uzimaju mladi, iskusniji fudbaleri, ali i dame.

I ove godine prikupljena su sredstva koja će biti podijeljena socijalno ugroženim porodicama, potvrdio nam je jedan od organizatora Maksim Goranović.

U organizaciji su ga kao i prethodnih godina podržali JU Kulturno-sportski centar i Opštinska organizacija Crvenog krsta, dok je naša kuća bila medijski pokrovitelj.

Kao i prošle godine ovo lijepo božićno okupljanje uljepšali su mladi članovi Dječijeg vrtića koji su pripremili prigodnu koreografiju uz pomoć vaspitačica. Izmamili su odmjehe na lica, ali i po koju suzu radosnicu.

Prikupljeno je 2 .160 KM, a najveći doprinos su dale seniorske ekipe-930KM, uz dobrovoljne priloge građana, Opštinu Gacko (300KM) i Sindikat RiTE Gacko (500KM). No bez obzira na iznos, svaki učesnik dao je nemjerljiv doprinos, ističu organizatori.

Pobjednici turnira u mlađoj kategoriji su „Gazde“, u seniorskoj „W-Win1“, basketu ekipa „Kafe klub Urke“, dok su djevojke „SŠC profa Koša“ pokazale najbolje umijeće u kategoriji dama.

„Još jedanput  veliko hvala svima koji su učestvovali i pokazali humanost. Takođe zahvaljujemo se mališanima Dječijeg vrtića i njihovim vaspitačima koji su nastupili u zabavnom dijelu programa“, naglasio je Goranović.

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Crvenog krsta Gacko i uručena socijalno ugroženim porodicama u našoj opštini.