Upriličen prijem za šampionke BiH

Danas je u kabinetu načelnika upriličen prijem za odbojkašice i upravu ŽOK „Gacko“, koji je nedavno osvojio titulu prvaka BiH i sa trona skinuo dugogodišnjeg šampiona „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog.

Uz zahvalnost na prijemu i podršci Opštine Gacko svih proteklih godina kapiten tima Helena Popović je istakla da je titula kruna velikog rada, a njoj je posebno značajna jer sa ovim uspjehom završava karijeru.

Prema riječima trenera Saše Slijepčevića Opština Gacko je svih ovih godina bila njihova najveća podrška, uz sve ljude koji su prošli kroz upravu u proteklih 25 godina. „Oni su najzaslužniji što je trofej ove godine došao u Gacko“, rekao je Slijepčević. U narednoj godini očekuje i osvajanje KUP-a RS i KUP-a BiH.

Načelnik opštine Ognjen Milinković kaže da su odbojkašice Gacko učinile ponosnim tako da su prijem i skromni pokloni samo mali znak pažnje prema njima.

Milinković ističe da je cilj Opštine Gacko u narednom periodu  nastavak izgradnje sportske dvorane. On kaže da u tom smislu ima podršku Vlade RS i predsjednika RS.

Očekuje da će izdvajanja za sport iz budžeta za narednu godinu biti veća, sa povećanjem rudarske rente. Trenutno su skromnih 250 000KM.

Posebno ističe u protekloj sezoni uspjeh ŽOK „Gacko“ i MOK „Gacko“, prvaka BiH, odnosno Republike Srpske.

Više u prilogu…