Učenici SŠC „Pero Slijepčević“ i ove godine zapaženi na republičkim takmičenjima

Učenici SŠC  „Pero Slijepčević“ i ove godine postizali su odlične rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima.

Vladan Tepavčević, učenik drugog razreda gimnazije, osvojio je proteklog vikenda treće mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika . Vladanov mentor bila je profesorica Darinka Ivanišević a takmičenje je održano u Istočnoj Ilidži. Vladan je bio prvi na regionalnom takmičenju, dok je Jelena Tepavčević, učenica drugog razreda gimnazije, na regionalnom takmičenju bila treća, a na republičkom se  plasirala na deseto mjesto.

Ovo nije jedini uspjeh našeg gimnazijalca. Pod mentorstvom profesora Branka Čabrila  na regionalnom takmičenju iz matematike Vladan Tepavčević je  zauzeo prvo mjesto, a dobre rezultate postigao je i na višem nivou takmičenja.

Na konkursu za literarni rad u organizaciji Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije naš gimnazijalac Ognjen Bošković  plasirao se veoma visoko i zauzeo je drugo mjesto. Ognjen je pisao na temu „Svetosavlje u naše doba“.

Učenici četvrog razreda gimnazije pod mentorstvom profesorice Jovane Petković Aćimović i ove godine su bili prvi na regionalnom takmičenju iz demokratije a krajem sedmice očekuje ih smotra znanja u Sarajevu.

Mi smo posjetili Srednjoškolski centar, razgovarali sa ovim uspješnim mladim ljudima i njihovim mentorima: