Održan koncert „Muzika i humanost“ Muzičke škole „Sveti Roman Melod“

Pred punom salom Doma kulture u utorak 30. maja održan je završni koncert Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Gacko pod nazivom „Muzika i humanost“.

Publika je uživala u klasičnoj muzici koju su izveli učenici Muzičke škole na klaviru, violini, flauti i gitari, kao i u brojnim numerama malog i velikog hora, čime su predstavljeni rezultati rada u protekloj školskoj godini.

Na koncertu su se predstavili i gosti iz „Dječijeg vrtića“, OŠ „Sveti Sava“, KUD-a „Zelengora“, KUD-a „Sava Vladislavić“, Etno grupe „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja, Crkvenog hora „Sveta Jelena Anžujska“. U programu je uz podršku horova nastupio i đakon Dejan Ivanović, a zajedno su izveli pjesmu „Volim te, Srbijo“

Veče bogata kulturom i muzikom imala i je i humanitarni karakter- od ulaznica su prikupljena sredstva u iznosu od 760KM za liječenje sestara Vjere i Slobode Vukosav iz Nevesinja.

Direktorica Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Dragana Budalić zahvalila se vrijednim učenicima, nastavnicima, ustanovama u Gacku sa kojima imaju odličnu dugogodišnju saradnju i naravno publici koja je s pažnjom odslušala bogat program. Istakla je da je glavni organizator koncerta bio nastavnik Bojo Milošević.

Izdvojićemo dio ovog fantastičnog koncerta u kojem su spojeni muzika i humanost, a otvoren je koreografijom koju su izvela djeca iz vrtića pod nazivom „Ne rugaj se“. Kroz program nas je vodila Marija Vučić.

Više u prilogu….